Nume cont auditor energetic:

Parola:

CALENDAR EVENIMENTE

Februarie 2021
Du Lu Ma Mi Jo Vi Sa
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28

ABONARE NEWSLETTER

OK

STIRI & COMUNICATE DE PRESA

20 oct 2020, ora 12:53
S-a lansat Smart Cities of Romania CLUSTER! În calitate de ORGANIZATOR, SCoR CLUSTER vă [...]
20 oct 2020, ora 12:52
23 mai 2016, ora 10:05
                      Organizatorii [...]

PUBLICITATE

REHVA

PARTENERI

ASHRAE

SPONSORI EVENIMENTE

Comunicate presa & Stiri

‹ Inapoi la Comunicate presa & Stiri

Un punct personal de vedere si RCEPB 2016

 
Distinse doamne / Distinsi domni,
 
Va reamintim ca in perioada 2-3 iunie 2016 este programata conferinta RCEPB 2016 (www.rcepb.rocu participare internationala (din Anglia, Franta, Italia, Ucraina, Moldova ...) si cu prezenta unor importante personalitati din domeniile de interes ale auditorilor energetici, inginerilor de constructii si instalatii, arhitectilor samd.
 
Succesul acestui eveniment, cu vizibilitate mare in randul autoritatilor publice din Romania, asociatiilor profesionale si institutiilor cu rol de reglementare in domeniul constructiilor si energeticii cladirilor (ANRE, ANRSC, ADR etc.) este asigurat in buna masura si prin lucrarile cu caracter tehnico-stiintific ai caror autori puteti fi si dvs.
  
Desi conferinta a propus un calendar de publicatii inca din iunie 2015, desi au fost propuse 2 prelungiri de termen pentru transmiterea titlurilor si rezumatelor, dvs. nu ati dat curs invitatiei noastre de a transmite organizatorilor extended abstract si eventual articol complet.
 
Intr-adevar, RCEPB nu a propus pana acum autorilor ca articolele sa fie publicate in reviste cotate ISI ci doar BDI. Probabil ca vom trece si noi in viitor la ISI. Din pacate insa vom pierde definitiv un atu extrem de important intr-o lume tehnica in care legile care guverneaza domeniul nostru nu se bazeaza deloc pe cercetarea asa cum este ea inteleasa in Romania: CERCETAREA FACUTA DOAR PENTRU AVANSAREA DIDACTICA sau doar pentru propulsarea unei universitati intr-o categorie superioara (al doilea aspect trebuie neaparat reanalizat la nivel national din perspectiva universitatilor tehnice, in contextul scaderii dramatice a numarului de elevi cu BAC-ul promovat si a nivelului de pregatire a acestora, vedeti si http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20974102-curtea-conturi-radiografie-performant-universitatilor-din-romania-evolutia-invatamantului-superior-necorelata-cea-economiei-avem-multe-universitati-facultati-programe-studiu-insa-calitatea-educatiei-l.htmIar atuul la care ma refeream mai devreme este acela de a fi luati in calcul ca cei mai avizati experti atunci cand se face o lege tehnica, un normativ sau un ghid de proiectare. Imi bazez afirmatiile pe experienta scurta dar foarte intensa pe care am castigat-o in cele 2 luni si jumatate lucrand in administratia guvernamentala. Mi-am reconfirmat certitudinea ca regulile jocului nu au fost si nu vor fi facute niciodata de savanti, ci de ingineri get-beget (o definitie a inginerului get-beget poate fi si HIRSCH=0 dar numar decent de proiecte ingineresti executate).
 
Nu este momentul sa justific acum mai mult presimtirea mea sumbra, dar este momentul sa va cer dvs. sprijinul pentru mentinerea noastra ca grup de specialisti/experti in cartile care se joaca acum pe multiple planuri profesionale, universitare si in general strategice.
 
Va multumesc cu respect si sper sa va fi trezit interesul in calitate de autori/speakeri la RCEPB 2016.
 
PS Va reamintim ca cei 3 organizatori ai RCEPB, adica AIIR, FII-UTCB si OAER sunt si artizanii castigarii competitiei pentru organizarea in 2019 (anul in care Romania are presedentia UE ! ) a megaconferintei internationale CLIMA 2019. Pe 21 mai la Aalborg vom prezenta in plen, la CLIMA 2016, oferta noastra ca organizatori.
 
Cu deosebita consideratie,
Conf.univ.dr.ing.&econ. Cătălin LUNGU
© 2021 OAER
Anunt